Számos esetben az ember nem is gondolná, hogy mennyire sok dologra oda kell figyelni akkor, ha egy rendszerezett, igényes háztartást szeretne vezetni. Ilyen esetben nem elég, hogyha csak a felületes tisztításokra fektetjük a hangsúlyt, ugyanis szükség van a kisebb belső összetevők rendszeres kipucolására is.

Házilag is egyszerű!

Ez, a fentebb elhangzott mondat nagyon is szó szerint értendő, és mindenképpen megér egy kis továbbgondolást. A lakás azon részeinek tisztán tartása, mint amilyen a lefolyó, vagy a csapok belseje, külön figyelmet igényel. Ez pedig abból áll, hogy legalább három havonta tanácsos őket szétszedni minél kisebb darabokra, és kitisztítani a belsejüket is, hogy ne maradhassanak lerakódások. Ezt tanácsos, hogyha minden lefolyóval, csappal elvégezzük, de a legfontosabb mégis a zuhanyfej az egész közül, mert ez dugulhat el, hibásodhat meg a legkönnyebben.

Zuhanyzófej

Zuhanyzófej

Azonban, hogyha figyelünk rá, hogy rendszeresen tisztítsuk a belső részeit is, akkor nem lesznek majd problémák. A vízkő lerakódást nem egyszerű eltüntetni, viszont annál egyszerűbb megakadályozni! Hogyha rendszeresen pucoljuk az eszközök belsejét ecettel, akkor azzal már is sokat tettünk a lerakódások megszüntetéséért. Fontos, hogy ha csak nem muszáj, ne használjunk vegyszert, mert az káros hatással lehet a környezetünkre, és a saját egészségünkre is. Viszont sajnálatos módon vannak olyan esetek, amikor nem lehet eltekinteni a használatuktól.