Az eldugult lefolyó egy valóságos rémálom mindenki számára, ráadásul mindig a legrosszabbkor jelentkeznek, és sajnos elég költségesek is lehetnek ha nem vigyázunk arra, hogy mi kerül le a lefolyón, nem is beszélve arról a kellemetlen szagról, ami a dugulással együtt jár. Duguláskor meg lehet próbálkozni néhány házi praktikával, de ha ezek nem használnak, akkor érdemes mihamarabb szerelőhöz fordulni, viszont az pénzbe kerül, így érdemes inkább megelőzni a problémát.

Hogyan tartsuk tisztán a lefolyót?

A legelső lépés, amit megtehetne afelé, hogy megelőzze a dugulást az, hogy tisztán tartja és rendszeresen takarítja a mosogatót, és ez épp annyira fontos, mint a portörlés, vagy a WC tisztán tartása, hiszen ha megfelelően takarítjuk a mosogatót, akkor kevesebb esélye van a dugulásnak. Arra is komolyan oda kell figyelni, hogy mi kerül le a lefolyón, tehát mosogatásnál ne hagyja, hogy zsír, olaj, vagy különböző ételmaradékok kerüljenek a lefolyóba, mert azok okozzák a legkomolyabb dugulásokat.

Lefolyó

Lefolyó

A fürdőkád és a tusoló lefolyóját többször is ellenőrizni kell hetente, hogy nem következett-e be dugulás, hiszen ezekbe a lefolyókba könnyen bekerülhetnek a hajszálak, különböző szappan és samponmaradékok, és bizony ezeknek sem lesz jótékony hatása a lefolyókra. Ha tehát rendszeresen odafigyel arra, hogy mi kerül le a lefolyón, és időben eltakarítja a maradékokat, akkor akár egy komolyabb dugulást is elkerülhet, így pénzt spórolhat meg majd.