Gondot okoz, hogy maradéktalanul lefolyjon a szennyvíz a mosogatóból? Esetleg folyamatos dugulások nehezítik meg a fürdőszobai szaniterek használatát? Sokan megtapasztaljuk a mindennapokban, hogy a pumpálás ugyan időszakos megoldást jelent, de a probléma vissza-visszatér.

Mit tehetünk ilyenkor? Költsünk ezreket a méregdrága vegyi anyagokra, vagy próbáljunk ki valamilyen házi praktikát? Esetleg kezdjünk barkácsolásba, és mossuk át a rendszert slaggal, nagynyomású vízzel? A házilagos megoldásokkal érdemes óvatosan bánni, ugyanis kellő ismeretek hiányában akár többet árthatunk, mint használhatunk.

Mindenesetre, mielőtt szakembert hív, érdemes bevetni valamilyen duguláselhárításra kialakított vegyszert, vagy a konyhaszekrényből a szódabikarbóna és az ecet hatékonyságát kipróbálni. Túl sokáig azonban nem javasolt bajlódni vele, ugyanis a megfelelő szakembert választva gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg még a makacs dugulásoktól is.

Az igazán profik arra is odafigyelnek, hogy ne hagyjanak maguk után szennyeződést, és a duguláselhárítás során keletkező kellemetlen szagokat is pillanatok alatt megszüntessék. Nem elhanyagolható szempont a választásnál az sem, ha a kinézett csapat garanciát is vállal a munkájára.