Olcsó és hatékony módszert keres a dugulás elhárítására, megelőzésére házilag? Mutatunk néhány hatékony módszert, amelyet könnyedén alkalmazhat bármelyik háztartásban!

Nézzünk pár házi praktikát

Lefolyó eldugulásánál, első dolgunk legyen, hogy leellenőrizzük a szifont. Az évek során nagyon sok piszok le tud rakodni, ha nem fordítunk rá kellő figyelmet. Nem kellemes művelet, de évente egyszer szenteljünk rá időt. Jól mossuk át a csöveket forró vizel, és már mehet is vissza minden a helyére. Abban az esetben, ha itt nem találtuk meg a dugulás okát, akkor jöhet a szódabikarbóna, mely nem csak a dugulásban segíthet. Jó a vízkő ellen, és nem rongálja a csöveket sem. Hatékonyabb eredmény elérése érdekében párosítsuk ecettel, így még fertőtleníti is a lefolyónkat. Ha ezekkel a házi praktikákkal sem járunk, sikerrel akkor forduljunk csak a bolti vegyszerekhez.

Bolti tisztítószerek

Bolti tisztítószerek

A boltok kínálatában nagyon sok fajta lefolyótisztító szert találhatunk. Kapható por, granulátum és folyékony gél állagú is. Számos közvélemény kutatás alapján arra az eredményre jutottak, hogy nem a márkás, mindenhol reklámozott tisztítószerek bizonyulnak a legjobb választásnak. A Búvár névre keresztelt granulátum, mely pár száz forintért beszerezhető és garantált sikert nyújt a dugulás elhárításában. Folyékony tisztítószerek esetén jónak bizonyult még a MR. Muscle termék, de a makacs dugulás esetén érdemes szakembert hívni.