Önnel is előfordult már, hogy kellő odafigyelés mellett is feladta a szolgálatot a konyhai lefolyó vagy a WC? A legrosszabb rémálmok közé sorolhatóm a dugulást.

3+1 tipp a tiszta lefolyó érdekében

Leggyakrabban azokban a lakásokban jelentkezik a dugulás, ahol a modern víztakarékos WC tartályok vannak felszerelve. Az öblítés esetén a kevés víz spórolást jelenthet a vízszámlánk tekintetében, de a WC-nk csak látszólag és külsőleg lesz lesz tiszta. Első sorban talán próbálkozzunk házi praktikákkal, melyek sokkal környezetbarátabb megoldásokat tudnak biztosítani, és hátha ezek által is sikerrel tudunk járni a dugulás elhárításában. Dugulásról első sorban biztosan a WC pumpa jut eszünkbe. Ha nem hozza a várt eredményt, akkor itt az első praktika: pezsgőtabletta és az ecet párosítása.

Lefolyó

Lefolyó

Fogjunk pár darab tablettát, dobjuk az eldugult helyre és öntsünk rá forró vizet, majd hagyjuk így 20 percen át. Garantált hatás érdekében még egy pohár ecettel is rásegíthetünk a folyamatra. Nem csak a dugulástól szabadulunk meg, de még a WC-nk is tiszta lesz. Második házi praktikánk esetében a só és a lúgkő lesz segítségünkre. Vegyünk mindkettőből 15 grammot, ezt öntsük a lefolyóba, és erre jöhet rá a forró víz, melyet hagyjuk dolgozni pár percig és öblítsük le. Ráadásként még rásegíthetünk a csőgörény néven ismert eszközzel is. Harmadik praktikánk az ecet és szódabikarbóna páros. Fogjunk egy tölcsért, öntsünk bele 2-3 pohár szódabikarbónát, ezt követően jöhet az ecet. Ne ijedjünk meg, habzani fog. Minden szennyeződést és lerakodást lemar a lefolyónkból, vagy az eldugult vezetékekből.