Az a rengeteg csapás ami manapság érheti az embert teljesen eltörpül amellett, mint amikor meglátjuk, hogy eldugult a WC, és nem lehet lehúzni azt. Ahogy a WC-ben levő víz egyre csak emelkedik, imádkozunk és reménykedünk abban, hogy a probléma valamilyen csoda folytán magától is megoldódik, az imák pedig megduplázódnak abban az esetben, ha valaki más házában dugult el a WC amíg használtuk azt.

Öntsön a WC-be forró vizet, de a mosószer is hatékony megoldást jelenthet

Ha nincs türelme kivárni, amíg eltávolodik a víz, és a gravitáció erejével szeretne segíteni a folyamaton, akkor öntsön egy adag forró vizet a WC-be, hiszen sokan úgy hírlik, hogy a forró víz feloldja a hulladékot, ezzel enyhítve a dugulást is. Figyeljen viszont oda a víz hőmérsékletére, hiszen ha túl forró a víz, és a WC porcelánból készült, akkor akár meg is repedhet. Minden esetre érdemes megpróbálkozni ezzel a módszerrel, hiszen sokan hatásosnak gondolják.

WC forró víz

WC forró víz

A mosószeres megoldás a legelterjedtebb és ez bizonyulhat a leghatékonyabbnak, ez pedig akkor létfontosságú, ha valaki más WC-jét dugaszolta el, és nem szeretné közölni a hírt a házigazdával. Néhány mosószer jó megoldás lehet, még akkor is, ha nehéz megmagyarázni azt a házigazdának, hogy miért van szükség mosószerre, viszont még mindig kellemesebb erre kitalálni egy ürügyet, mint bevallani az igazságot. A szappan, valamint a sampon is hatékonynak bizonyulhat dugulás ellen, így ezekkel is érdemes próbálkozni.