Ha a mosogatóból nem jön víz, akkor annak a leggyakoribb oka az, hogy eldugult vagy problémák lehetnek a vízelvezető csatornával. A dugulás magába foglalhatja a mosogató lefolyótömlőjét, a légrést, a szemétlerakót és a mosogató lefolyóját is. Mindezeket a problémákat könnyű ellenőrizni, és ezeket ki is kell zárni még mielőtt szerelőhöz fordulna. Ha a konyhai mosogató sem működik jól, akkor a vízelvezető vonalban lehet gond.

A lefolyótömlő és a légrés

A lefolyótömlő egy kis műanyag vagy gumibőrű cső, ami a mosogatógép alsó oldaláról és egy légrésszel kapcsolódik a szemétlerakóhoz vagy közvetlenül a mosdó csatornavonalához. Ellenőrizze a tömlő külsejét, hogy nincs-e rajta lyuk vagy repedt rész. Ha ezeket ellenőrizte és még mindig úgy érzi hogy tömlője blokkolt, akkor eltávolíthatja a tömlőt a mosogatógépből (a szivattyú szerelvényhez van csatlakoztatva, a mosogatógép ajtajának alsó része alatt) és kitisztíthatja, vagy kicserélheti a tömlőt.

Lefolyó tömlő

Lefolyó tömlő

Ha a mosogatógép hátulján levő kis polcra van légrés szerelve, akkor távolítsa el a légrés fedelét és ellenőrizze, hogy a készülék belseje eltömődött-e, hiszen az is lehet az oka annak, hogy a mosogatógépből nem folyik le a víz. Emellett távolítsa el a lefolyótömlők végéit is a mosogató alatti légrés közül és takarítsa meg a tömlővégeket ha azok el vannak záródva a dugulás miatt. Ha ez sem használ, akkor viszont szerelőhöz vagy duguláselhárítóhoz kell majd fordulni, nehogy komolyodjon a helyzet.