Egy eldugult vezeték vagy lefolyó biztos, hogy mindig a legrosszabbkor jelentkezik. Bármikor is történjen, sosem jön jókor és nagy gondot okozz.

A problémák megfelelő megoldása

A beltéri víz és lefolyóvezeték rendszer, egy csodálatok megoldás a víz és a szennyvíz elvezetésére az otthonunkból. Olyan jó, hogy van, hogy szinte már természetesnek vesszük, és sokszor megfeledkezünk róla. Csak, akkor szembesülünk vele újra, ha problémák jelentkeznek, illetve eldugul. Ha folyamatosan karbantartjuk, és megfelelően tisztán tartjuk, akkor elkerülhetjük a rengeteg kellemetlenséggel járó makacs dugulásokat. Amennyiben problémás vezetékeket észlelünk, mindig próbáljuk meg mi magunk orvosolni a problémát, mielőtt szerelőt hívunk. A ház bármely területén keletkezhet dugulás, ám legtöbb esetben a mosogató és a WC a legproblémásabb.

Problémás lefolyó

Problémás lefolyó

Amennyiben megtaláltuk a dugulás forrását, akkor első sorban ellenőrizzük a szifonokat. Szereljük le és jól mossuk át őket forró vízzel, sok esetben már ez is nagy segítséget nyújthat. Amennyiben a dugulást még nem sikerült eltávolítani 100%-ban, akkor jöhetnek a praktikák. Először próbáljuk ki a szódabikarbóna és ecet párosát, melyek reakcióba lépnek egymással és forrni kezdenek, így eltávolítják a legmakacsabb szennyeződéseket is. Ha ezzel a házi praktikával nem jutottunk előrébb, akkor sincs veszve minden. Egy tapasztalt duguláselhárító garantált sikert ér el.