A háziasszonyok legnagyobb rémálma a dugulás. Egy dugulás soha sem jön jókor, de ha egy WC dugulásról van szó, akkor kifejezetten bosszantó. Lelkiismeretes takarítás mellett is gyakran jelentkezhet ez az undorító probléma.

Mit tehetünk ellene?

Az mellett, hogy használhatatlanná válik a lefolyónk, vagy a WC még kellemetlen bűzzel is jár. Nem beszélve az ezzel járó baktériumok elszaporodásáról. A WC dugulás legtöbb esetben egy tárgy beleejtésének következménye. Amint észleljük a problémát, próbáljuk azt orvosolni vagy szakemberhez fordulni. Ne halogassuk, mert annál nagyobb lesz a dugulás mértéke. Legjobb házi eszköznek bizonyul a jól bevált kis korongos, fanyelű WC pumpa.

WC pumpa

WC pumpa

Engedjük tele a WC csészét vízzel, a pumpával pedig próbáljunk vákuumot létrehozni és ezt követően egy egész tartály vízzel mosassuk át a vezetékeket. Igazán könnyűnek hangzik így elsőre, de nem egy leányálom. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mert nagyobb kárt generálhatunk a meglévőnél. Ha túl vagyunk a házi praktikákon, és jó pár tisztítószeren akkor ideje, hogy biztosabb kezekre bízzuk a WC-nket. Ilyenkor forduljunk megbízható szakemberhez. Mindenképp győződjünk meg arról milyen gyorsan tudnak a helyszínre érkezni, rendelkeznek e megfelelő eszközökkel, és talán ami a legfontosabb, hogy nem bontják le a fél házunkat a dugulás elhárítása érdekében.