A fürdőszobai problémák megszüntetése

A fürdőszoba kádja is rengeteg hulladéknak és piszoknak van kitéve. A sok haj, szappanmaradvány és más szennyeződések könnyen elzárhatják a lefolyók útját.

Mit tegyünk, ha nem távozik a kádból a víz?

Ha nehézkesen vagy egyáltalán nem folyik le a kád vize, akkor valószínű, hogy eltömődött a lefolyó. Erre a problémára több megoldás is létezik. Mielőtt kinyitnánk a pénztárcánk egy duguláselhárító cégnek, győződjünk meg arról, hogy mi magunk meg tudjuk-e oldani a fennálló problémát. Egy kis ügyességgel elháríthatjuk a fürdőszobában kialakult dugulást. Fogjuk meg a lefolyótisztító spirált vagy más néven csőgörényt. Amennyiben nincs, megvásárolhatjuk a barkácsboltban. Miután beszereztük az eszközt, tegyük szabaddá a kád túlfolyóját. Ezen keresztül helyezzük a csőbe a spirált. Ezután igyekezzünk a megfelelő irányba mozgatni, hogy hatékonyan ki sikerüljön húzni a dugulást okozó piszkot.

Fürdőszoba dugulás

Fürdőszoba dugulás

Folytassuk a műveletet addig, míg meg nem szüntetjük a dugulást. Amennyiben sikeresen eltávolítottuk a tömődést, engedjünk hosszasan forróvizet a lefolyóba. Ez segít abban, hogy a csőben maradt szennyeződés is távozzon. Duguláselhárítás után tisztítsuk meg a lefolyótisztító spirált. A kád csövéből felhúzott szennyeződés higiénia szempontból nem ígér sok jót, így ajánlott elvégezni egy alapos fertőtlenítést is. Annak érdekében, hogy ne forduljon elő hasonló eset, igyekezzünk időt szánni a lefolyók rendszeres karbantartására.