A fürdőkád dugulása sajnos manapság igen gyakori, hiszen rengeteg kozmetikum maradék, szappanmaradék és kihullott hajszál kerül a fürdőkád lefolyójába, így rövid idő alatt kialakulhat a dugulás. A fürdőkádat viszont nem szoktak teljesen, csak részben eldugulni, ami azt jelenti, hogy napról napra lassabban folyik le a víz addig, amíg teljesen el nem dugul. Dugulás ellen viszont ki lehet próbálni néhány hatékony házi praktikát, nem kell rögtön szerelőhöz fordulni.

Érdemes kipróbálni a vállfás megoldást, vagy a csatornatisztító folyadékokat

A vállfa hatékony megoldást jelenthet, csak fogjon meg egy vállfát és egy fogót, majd vágja le a vállfa kampós részét, majd egyenesítse ki a levágott kampót. A másik végén készítsen egy kis horgot, és már készen is van a hajszálcsomó-fogó. Csúsztassa be a horgot a leeresztőnyílásba és nézze meg mit tudna kihalászni onnan. Ha a leeresztőnyílásnak van egy dugója is, akkor jobban jár ha előbb kihúzza azt a dugót, hogy jobban hozzáférjen az eldugult csatornához.

Fürdőkád lefolyó

Fürdőkád lefolyó

Nem mindenki kedveli a csatornatisztító folyadékokat, viszont rengetegen használják őket, mert rövidtávon igazán hatékonyak. Csak öntse a folyadékot a lefolyóba, menjen el nyugodtan dolgozni, és a nap végére egy kitisztult lefolyóhoz jöhet haza. Függetlenül attól, hogy a folyadék hatásos-e vagy sem, a használata után mindenképpen tisztítsa meg a kádat mielőtt újra használná azt, hiszen a csatornatisztító folyadékok káros vegyi anyagokkal rendelkeznek.