A duguláselhárítás területén tevékenykedő vízvezeték-szerelők úgy igyekeznek elhárítani a problémát, hogy ne kelljen falat is bontani mellé.

stock_52581_41324755-1200

A duguláselhárítás kerületben falbontás nélkül

A duguláselhárító szakemberek folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt. Mindezt annak érdekében, hogy a modernebb eszközöket ne csupán hírből ismerjék. A legtöbb ilyen eszköz célszerű használatát is el kell sajátítani, melyekre a továbbképzések alkalmával nyílik lehetőség.

A vízvezeték-szerelők szakmáját, hivatását sem kerüli el korszerű technika. Éppen ennek tudatában a többségük arra törekedik, hogy a modern eszközök alapos ismeretére tegyen szert. Ez ugyanis jelentős mértékben meg is könnyíti a munkavégzést.

A legtöbb esetben falbontással járt a dugulások okának már csak a kiderítése is, míg mára már akár az elhárítás is megoldható anélkül, hogy bármiféle bontásra kerülne sor a művelet elvégzése során.

A csőgörény segítségével ugyanis gyorsan és igen könnyedén megállapítható, mi is vezetett a dugulás kialakulásához, majd ezt követően már sokkal gyorsabban oldható meg a probléma. A csőgörény éppen az az eszköz, melyet a dugulás elhárításának több fázisában is használnak.