A duguláselhárítás során dolgozó vízvezeték-szerelők a legtöbb esetben csőgörényt alkalmaznak már a dugulás okának kiderítésére is.

stock_52518_35024143-1200

Csőgörény alkalmazása

A duguláselhárítás területén lehetősége van olyan szakemberek szolgáltatását igénybe venni, akik a legkorszerűbb eszközökkel szállnak harcba az ádáz dugulással szemben. Már a dugulás okának kiderítése alkalmával is használják a csőgörényt. Kamerát szerelnek a végére, mellyel felderítik a csatorna csöveiben a dugulás okát.

Maga az elhárítási folyamat során annyiban módosul a csőgörény használata, hogy a végére a kamerát felváltja egy tisztítófej. Ezt a dugulás ismeretének függvényében választják meg. Értelemszerűen a makacsabb dugulás megszüntetéséhez nagyobb tisztítófej szükségeltetik.

A csőgörény mellett természetesen még számtalan, kifejezetten a dugulás elhárítására kifejlesztett eszközt használnak. Ezeknek a megválasztását mindig a dugulás oka, illetve annak mértéke határozza meg.

Szintén ismeretes még a kültéri dugulások megszüntetéséhez a Womás technika. Tudni kell azonban, hogy ezt nemigen alkalmazzák beltéri dugulások elhárításához.