Nagyon kellemetlen helyzetbe tudunk keveredni egy dugulás által. Az már biztos, hogy bármikor is történik az mindig a legrosszabb időzítés.

Csőgörény a megoldás

Szinte minden barkácsáruházban beszerezhetjük ezt a duguláselhárításra alkalmas eszközt. Több méretben is kapható, akár 10 métereset is beszerezhetünk. Léteznek olyan továbbfejlesztett változatok, főleg a hosszabb csőgörények esetén, melyek csörlővel felszereltek és annak segítségével könnyen fel és le tekerhetjük a szükséges hosszat. A csőgörény azért az egyik legjobb eszköz mert a méretétől függően egészen a vezetékek végéig érhetünk vele. A használata egyszerű, de a hatékonysága érdekében kettő ember szükséges hozzá.

Csőgörény

Csőgörény

A problémás részre vezessük be és az óramutató járásával megegyező irányba kezdjük el tekerni. Amint észleljük, hogy nehezebben halad a vezetékben, akkor már tudhatjuk, hogy elértük a dugulás helyét. Egészen a vezetékek végéig tekerjük, hogy mindenhol jól átjárja a lefolyót. A hatékonyabb eredmény érdekében a kihúzás helyett itt is alkalmazzuk a tekerős módszert, így még több lerakodást távolíthatunk el. A csőgörény eltávolítása után, bőségesen öblítsük át a vezetékeket forróvízzel. Ezt a módszert akár többször is megismételhetjük, ha azt észleltük, hogy nem lett 100%-os az eredmény. Egy ilyen eszköz beszerzése alig pár ezres tétel, és mindig jó, ha kéznél van.