A csőgörény vagy csőtisztító spirál egyike a leghatékonyabb duguláselhárító eszközöknek. Mivel minden háztartásban előfordulhat a lefolyók dugulása, így célszerű minél előbb beszerezni egy lefolyótisztító spirált, valamely barkácsboltból.

Hasznos szerszám minden háztartásban

A lefolyók hatékony tisztítására és a dugulások elhárítására leginkább alkalmas eszköz a csőgörény. Ezeknek a duguláselhárító spiráloknak több fajtája sorakozik a polcokon. Először is lényeges, hogy vannak kézi, illetve gépi csőtisztítók. A kézi duguláselhárító spirál általában a kisebb átmérőjű lefolyók és csövek tisztítására alkalmasak. Eltérő hosszúságban és vastagságban vásárolhatók. Tekeréssel és folyamatos mozgatással indíthatjuk meg a csövek falára tapadt szennyeződést. A gépi spirálok pedig nagyobb átmérőjű csöveknél hasznosított eszközök.

Csőgörény

Csőgörény

Ilyen például a padlóösszefolyó, fővezetékek és a WC vízvezeték rendszere. Az ilyen típusú lefolyótisztító spirálok feje cserélhető, annak érdekében, hogy a duguláselhárítás a leghatékonyabban folyhasson. Csőgörény használatával  könnyen megszüntethetők a dugulások, szakember kihívása nélkül is. A barkácsboltokban 5-10 méter hosszú spirálok kaphatók. A spirálok hatékonysága abban rejlik, hogy hajlékonyságuknak köszönhetően könnyedén fekszik a csövek kanyargós terébe, illetve szépen követni tudjuk a csővezeték útját. Viszont, amennyiben nagyobb a probléma, mint azt gondoltuk, akkor érdemes egy megbízható személyt hívni, aki szakszerűen elvégzi a duguláselhárítást.