Az eltömődött lefolyók komoly gondokat tudnak képesek okozni a háztartásban. Legjobb, ha megtanuljuk, hogyan oldhatjuk meg mi magunk az ehhez hasonló problémákat.

Hogyan takarítsd ki az eltömődött lefolyót?

A házban bármely lefolyó eltömődhet, különböző okok miatt. Egyik talán leggyakoribb jelenség viszont a kád lefolyójának eldugulása. A szappanmaradványok, a haj és más szennyeződések könnyen összeragadhatnak és megtapadhatnak a csövek belsejében. Ennek első jele, ha lassabban folyik le a víz zuhanyzás közben. Ne essünk kétségbe, hanem minél előbb hárítsuk el a dugulást. A hasonló eltömődések elhárítására gyártott gumi pumpa lehet a legegyszerűbb megoldás. Ezek az eszközök hatékonyan segítenek minket abban, hogy az eltömődés ezután ne okozzon fejfájást. Helyezzük a pumpa gumi részét a lefolyó nyílására.

Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás

Töltsünk valamennyi vizet a kádba és nyomjuk lefelé a nyelet. Visszahúzásnál vákuumot képzünk, mely megmozdíthatja a csőben rekedt szennyeződést. Ismételjük a mozdulatsort addig, míg nem értük el a várt eredményt. A forróvíz szintén valamelyest feloldhatja az eltömődést, így ajánlott többször próbálkozni vele. A csövekben rengeteg szennyeződés összegyűlhet és mindez kiváló táptalaj a baktériumoknak és kórokozóknak. Munka közben használjunk gumikesztyűt és végezzünk egy alapos fertőtlenítést is. Amennyiben mégsem sikerül saját erőből megoldani a dugulás okozta problémát, kérjük egy szakember segítségét.