A megfelelő pumpa kiválasztásával sokkal hatékonyabban tudjuk elhárítani a lefolyócsövek eldugulását. A duguláselhárító pumpa az egyik legegyszerűbben használható eszköz a lakás lefolyóinak tisztántartására.

Milyen a jó duguláselhárító pumpa?

Ha a lakásban dugulás probléma áll fenn, az első eszköz, amit kézbe veszünk az a pumpa. Legyen szó a toalett vagy más lefolyók eldugulásáról, a pumpa könnyedén segíthet megoldani a helyzetet. Vásárlásnál először is arra ügyeljünk, hogy a megfelelő fejű és kialakítású pumpát vásároljuk meg. A pumpa hatékonysága abban rejlik, hogy a gumpi fej és a lefolyó között vákuum keletkezik és az megmozgatja a dugulást okozó szennyeződést. Azért, hogy profi módon tudjuk használni ezt a fantasztikus kis eszközt, igyekezzünk olyat választani, mely megfelelően illeszkedik az eltömődött lefolyó nyílására. A pumpa használata rendkívül egyszerű, csupán annyi a dolgunk, hogy követjük az utasításokat.

Lefolyó pumpa

Lefolyó pumpa

Következő alkalommal pedig már teljesen természetes lesz számunkra, hogy hogyan kell használni és mozgatni a pumpát. Használatkor illesszük a pumpa gumi fejét a lefolyó nyílásárára. Igyekezzünk ezt úgy tenni, hogy elzárjuk a levegő és a víz útját. Ezt követően töltsünk annyi vizet a toalettbe, kádba vagy mosdóba, hogy a pumpa fejének peremét ellepje. Ezt követően végezzünk le-fel mozgásokat a nyéllel úgy, hogy a fejet ne emeljük fel. A mozdulatot ismételjük addig, míg nem lesz eredményes a próbálkozás. Minden háztartásban elengedhetetlen kellék a duguláselhárításban segítő pumpa. Ha még nem tettük meg, igyekezzünk mihamarabb beszerezni.