Ha megkérdeznénk talán rá se gondolna és biztosan nem a WC-t sorolná a legfontosabb használati cikkeink közé. De gondoljon csak bele, vajon tényleg nem fontos?

A WC-k zavartalan működésének meghosszabbítása

Ugye már Ön is elgondolkodott azon, hogy mennyire fontos szerepe van a toilette-nek a mindennapi életében. Ha véletlenül dugulás vagy bármilyen hiba lép fel a működésével kapcsolatban, nagy kellemetlenséget okozhat a családban. Ezért gondos odafigyeléssel kell, hogy forduljunk a WC-k felé. Az esetleges dugulások elkerülése érdekében figyeljünk oda, hogy a nem oda illő dolgokat ne dobjuk vagy ejtsük bele. Gondolunk itt vattára, hajcsomókra, nedves törlőkendőre, higiéniai tárgyakra és piperecikkekre.

WC

WC

Abban az esetben, ha ilyen dolgok kerülnek a WC-be nem keletkezik, azonnali dugulás. Hosszas idő elteltével, mikor felszaporodnak a szennyeződések a lefolyóban, akkor okoznak igazán nagy galibát. Lehet nem is szándékosan csak véletlenül ejtettünk valamit bele, melyet nem veszünk észre és máris kész a dugulás. A kisebb dugulások elhárítására kiváló a kézi pumpa, amely vákuumot generál és elmozdítja a dugulást okozó szennyeződéseket. Továbbá, ha azt szeretnénk, hogy tiszta és illatos legyen az illemhely az otthonunkban, akkor citromot és szódabikarbónát kell alkalmaznunk. A citrom a friss illatért garantál, míg a szódabikarbóna a vízkőtől szabadít meg bennünket. Ha igazán makacs dugulással állunk szemben, akkor jöhet a sósav.