Talán az egyik leggyakoribb vízvezeték-probléma, amikor túl lassan folyik le a víz a lefolyóba. Leggyakrabban ez a fürdőszobában fordul elő.

Eldugult helyzet

A mosdókat napi szinten használjuk, így nagy mennyiségű szennyeződés folyik át a lefolyóinkon. Ennek az egyetlen árnyoldala, hogy az a sok szennyeződés, törmelék és haj összegyűlhet és szép kis dugulást okozhat. A lefolyó dugulásának egyik első jele, ha a megszokottnál lassabban kezd lefolyni a víz. Az idővel összejött szennyeződés csökkenti a lefolyó méretét és így nehezebben távozik a víz. Ennek elkerülésére az egyetlen megoldás, ha rendszeresen tisztítjuk a lefolyókat. Viszont, ha már megtörtént a baj, akkor meg kell oldani. Először is próbálkozzunk valami egyszerűbb eszközzel, mely képes kihúzni a hajat és a többi szennyeződést a csőből.

Pár perc alatt elérhetjük a kívánt eredményt.  Azonban makacsabb dugulások esetén használjunk természetbarát, lefolyótisztító folyadékot. Ez kellően feloldja a megragadt szennyeződéseket és ezután már gyerekjáték lesz a cső tisztítása. Házilag is elkészíthetjük ezeket a tisztítószereket és így pénzt takaríthatunk meg. Duguláselhárítás után bátran engedjünk forróvizet a lefolyóba, ezzel eltávolítjuk a még megmaradt piszkot.