Egy eldugult lefolyó számtalan kellemetlenséget okozhat lakások és családi ház esetén is. Az mellett, hogy magas költségeket vonhat maga után, a mindennapjainkat is megkeserítheti.

Az otthonunkban jelentkező gondok

Az mellett, hogy kellemetlen szagokkal járnak a baktériumok könnyű elszaporodását is magával hozhatja. Sok bosszúságot okozhat, legyen szó WC-ről, tusolóról, vagy a konyhai mosogatóról. A problémás területek árulkodó jelei lehetnek a lassan távozó víz, vagy ha egyáltalán nem folyik el a víz a vezetékekből. A vezetékben felgyülemlett szennyvíz károsan hat ki az egészségünkre, így az effajta problémákat minél előbb meg kell oldani. Minden esetben használjunk védőfelszerelést, de ha azt nem is gumikesztyűt mindenképpen. A kis kézi pumpa minden otthon kötelező kelléke kellene, hogy legyen, hiszen sok esetben megoldást jelenthet.

Lefolyó probléma

Lefolyó probléma

Mielőtt pumpálni kezdenénk, a problémás területre engedjünk bő vizet, így megfelelő vákuumot tudunk generálni és kimozdíthatjuk a dugulást okozó szennyeződést a helyéről. A kézi pumpa után, jól jöhet a makacsabb szennyeződések ellen egy csőgörény. Ennek használata sem igényel különösebb szaktudást. Helyezzük a lefolyóba és lassan kezdjük el tekerni az óra mutató járásával ellentétes irányba, egészen addig még nem érezzük a vezeték végét. Amint meg találjuk a lerakodott szennyeződést kicsit nehezebben tudjuk majd tekerni. Az eredményesebb hatás érdekében kifelé is lassú tekeréssel húzzuk ki.