Eldugult lefolyója a konyhában, fürdőszobában? Esetleg visszafelé folyik a szennyvíz a toalettben, és nem tudja, mi legyen a megoldás? Vannak olyan esetek, amikor a szakmai segítség egy pillanatig sem várathat magára.

Máskor hajlamosak vagyunk úgy vélni, hogy a boltok polcain megtalálható vegyi anyagokkal és a pumpával mi magunk is helyrehozhatjuk a lefolyót. Tény, hogy érdemes néhány próbát tenni, és élni a házilagos módszerek kínálta lehetőségekkel, de ha néhány alkalom után sem vezet eredményre a vegyszer használata, vagy a természetes megoldások kedvelőinek körében elterjedt szódabikarbóna-ecet keverék, akkor érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni. Ez akkor is ajánlott, ha nem szeretnénk magunk kísérletezni a duguláselhárítással, és inkább bíznánk azt olyan személyre, aki már jelentős tapasztalattal rendelkezik a területen.

A profi felszerelés, a kamerás cső-, és csatornavizsgálat gyors eredményekre vezet, és így hamarosan újra birtokba vehetjük a konyhai, fürdőszobai lefolyókat. Előfordulhat, hogy a dugulás oka nem is az ingatlanon belül, sokkal inkább a kertben keresendő. Erre legtöbbször akkor kerül sor, ha a szennyvízcsövekbe bekúsztak az évek során a növények gyökerei és szétfeszítették azt. A csőtörés kijavításakor semmiképp ne kísérletezzen saját maga, inkább forduljon azonnal szakemberhez!