WC-k duguláselhárítása hatékonyan

Csak kevés dolgok van, ami idegesítőbb mint egy eldugult toalett, amely túláramlik a peremén, és a víz a padlóra kerül a WC körül. Ez a probléma gyors beavatkozást igényel, de nem nehéz elhárítani házi praktikákkal sem, ezért nem kell rögtön szerelő után rohanni, hiszen otthonról kényelmesen is megoldhatja ezt a kellemetlen problémát néhány eszköz segítségével.

A WC-dugattyú használata

Bár nem látható azonnal, minden WC-tál egy beépített csapdakonfigurációval van felépítve, amely része a porcelán-rögzítőnek. Ugyanúgy, mint a P-csapda, amelyet a mosdókagyló alatt lát, a porcelán WC-tálba beépített csapdázási konfiguráció úgy van kialakítva, hogy tartós vízzel és párazással szemben a csatornázó gázok felől emelkedjen a fürdőszobába. De a WC-csapdának ugyanaz a hajlítási útja, amely vizet megtartja a vizet és a csatornahulladékot is. Ez lehet normál WC-hulladék, vagy bármilyen különféle idegen tárgy, a zseb fésűtől a játékkocsiig vagy a ceruzákig. A mosdó tisztítására két elvi módszer létezik: egy dugattyú, vagy egy speciális csigás szerszám, a WC-csiga.

WC duguláselhárítás

WC duguláselhárítás

A legtöbb esetben a WC dugulások tisztíthatóak a dugattyú megfelelő használatával – de nem mindegy, hogy milyen dugattyúval. Háromféle háztartási dugattyú van. A csésze dugattyú a legelterjedtebb típus, mely gumi csészét tartalmaz, amelynek lapos bordája egy fogantyúhoz van rögzítve. Ajánlott mosogató, fürdőkád és zuhanycsapok tisztításához. A másik két típusú dugattyú a harmonika és a karimás dugattyú. Ezeknek különlegesen eltérő alakjuk van, keskenyebb aljzattal, amely szorosan illeszkedik a WC-tál keskeny nyílásába. Ez a forma lehetővé teszi a szerszámnak a WC-leeresztő nyílás ellen való tömítését. Öntsön vizet a WC csészébe amíg a WC-tál félig tele van. Fedje le a WC-vel körülvett területet törülközőkkel, hogy megvédje a környező padlóburkolatokat, ha a víz kiömlik. Helyezze a dugattyút a WC-tálba, és a csúcsot teljesen eressze le a kifolyónyílásba, amíg szilárd tömítés keletkezik. Nyomja le a dugattyút gyors, erőteljes mozdulatokkal és elegendő nyomást lesz a lefolyóban hogy véget érjen a dugulás.