Mit tegyen, ha duguláselhárításra van szüksége?

Eldugult a konyhai lefolyó, és teljesen használhatatlanná vált a mosogató? Rendszeresen dugulást tapasztal a toalettben, és eddig csak időszakos megoldásokkal tudta a problémát orvosolni?

Amikor otthonunk olyan helyiségeiről van szó, ahol a szennyvíz elvezetése szükséges, korántsem mindegy, hogy mennyire tesznek azok eleget a szaniterek a nekik szánt funkciónak.  Legtöbben a pumpáért nyúlunk, vagy a szaküzletek polcain sorakozó vegyszereket igyekszünk bevetni a duguláselhárítás érdekében, de tény, hogy túl sokáig nem érdemes ezekkel próbálkozni.

Rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha időben szakembert hívunk, hiszen könnyen lehet, hogy számára mindössze néhány percbe telik a kamerás kő-, és csatornavizsgálattal feltérképezni a dugulás helyét, jellegét. Különösen fontos, hogy azonnal profikhoz forduljon, ha irreálisan magas vízszámlákat kap, vagy a falakon nedves foltok kezdenek megjelenni, hiszen előfordulhat, hogy csőtörésről van szó.

A duguláselhárítás a megfelelő eszközök használatával gyorsan megoldható, és így garantáltan hosszú időn keresztül kifogástalan állapotban lesznek majd lefolyói. A fürdőszoba, a toalett és a konyha optimális funkcionálása érdekében a dugulások megelőzésére is ajánlott figyelmet fordítania!