Miért dugult el az otthoni lefolyó?

Kellemetlen és zavaró lehet, ha valamelyik háztartási készülék nem működik megfelelően. Tehát, ha használja a fürdőszobai lefolyót és gyakran azt veszi észre, hogy a víz még mindig 2 hüvelyk magas és nem úgy néz ki, mintha lefolyna a következő néhány percben, akkor azt jelenti, hogy dugulás alakult ki a lefolyóban, ennek pedig véget kell vetni. Most bemutatunk néhány hasznos megoldást, amelyek segítenek megoldani a fürdőszobai lefolyó problémáit.

Mitől dugulhat el a lefolyó?

Egy gyakori probléma az, hogy idegen tárgyak kerülnek a lefolyóba ami nem meglepő, hiszen a fürdőszobai mosdóinkat borotváláshoz és fogmosásunkhoz használjuk. Ezek a haj és  kozmetikumok felhalmozódásához vezetnek, ami a mosdócsatornába kerül. Tehát emelje fel a lefolyó tetejét és nézze meg, hogy a lefolyóban mennyi haj halmozódott fel eddig. A következő lépés az összes idegen tárgy eltávolítása, amit forró víz öntésével is elintézhet. Ha a lefolyótisztítása nem oldotta meg a problémát, akkor más praktikákat is megpróbálhat. Hatékony lehet például az, ha fél csésze szódabikarbónát a lefolyóba önt. Öntsön utána forró vizet, majd hagyja, hogy ez tíz percig ülepedjen, mielőtt újra használná a fürdőszobai lefolyót. Ez a folyamat azt fogja eredményezni, hogy minden dugulás és lerakódás feloldódik a lefolyóban.

Lefolyó dugulás

Lefolyó dugulás

Vegye elő a mosogató dugattyút és tegye fel a szívódugattyúját a lefolyó lyuk fölé, és majd pedig elkezdheti a dugaszolást. Várja meg a víz leereszkedését ha ez a megoldás működik, akkor a víz a várható sebességgel kezd majd lefolyni. Használhat akár csőgörényt is, amivel többször is próbálkozni kell míg az eredményez lesz, viszont garantáltan enyhíti majd a dugulást.  Ha a fenti módszerek nem voltak hatásosak, akkor a dugulás mélyen a csövekben keletkezett. Nézzen tehát a mosogató alá, hogy megtalálja a csöveket és ha felismerte a problémát akkor mihamarabb forduljon szerelőhöz hiszen a fürdőszobai lefolyót minden nap használjuk, tehát nem olyasmi amit nélkülözni lehetne.