Házi praktikák dugulás ellen!

Dugulás esetén mindenképp érdemes egy szerelőhöz fordulni, de azelőtt még van néhány házi praktika, amiket kipróbálhat, és talán működnek is. Első lépésként a lefolyócsöveket időről időre ki kell tisztítani, hogy ezzel is megelőzze a dugulást, valamint, hogy eltávolodjanak a lerakódások.

A szódabikarbóna használata is rendkívül hasznos lehet, vízkő ellen tökéletes, és ruhák tisztításához is. A lefolyócsövek karbantartásához elengedhetetlen, és akár egy kisebb dugulást is elháríthat. Az ecet-szódabikarbóna páros is nagy segítség lehet, főleg, ha a lefolyóban áradó bűzöket szeretné megszüntetni. A kádak dugulásának megszüntetéséért öntsön egy tölcsérrel ebből a keverékből, és ha a habzás alábbhagy, akkor öntsön forró vizet a lefolyóba.

Meglepő, de akár a sütőpor is segíthet, amiből egy pohárral érdemes a lefolyóba szórni, majd ecetet önteni rá. Az egyszerű konyhasó is elháríthatja a dugulást, ebből félpohárnyit kell a lefolyóba szórni, majd kétpohárnyi forró ecetet. Ezután öblíteni kell előbb forró, majd aztán hideg vízzel. Ezek a házi praktikák rendkívül olcsók, és néhány esetben tényleg segítenek, de a komolyabb dugulások esetén érdemesebb egy tapasztalattal rendelkező szakemberre bízni a munkát.