Házi praktikák a dugulás megelőzésére és elhárítására!

Mindannyian ismerjük a figyelmeztető jeleket. A mosdóban egy kicsit hosszabb ideig tart amíg lefolyik a víz, majd elkezdi észrevenni a vizet a zuhanyzóban a lába körül, na és persze a szagokról sem kell megfeledkezni. Ezek mind annak a jelei, hogy hamarosan egy eldugult lefolyó várja majd otthon.

A szódabikarbóna és az ecet csodákra képes

Aztán egy nap azt fogja észrevenni, hogy a lefolyó teljesen el van dugulva. Ez olyasvalami aminek gyorsan véget kell vetnie, vagy egy eltört csővel és egy tönkrement csatornavezetékkel is meggyűlhet a baja. Elég egyszerű, de meglepően hatékony lehet egy drótból készült vállfa. A vállfát hajlítsa meg úgy, hogy az egyik végén egy kis horgot hozzon létre. Nyomja át a leeresztő fedélen és indítsa el a tisztítást. Lehet, hogy mindenféle szőrzetet és kellemetlen anyagokat húz fel a csatornából, de mindig idejében húzza fel, és ne tolja a vállfát túl mélyre. Inkább öntsön a lefolyóba egy adag forró vizet is a biztonság kedvéért, így eltávolíthatja a felesleges hajat és a  szennyeződéseket amelyek a folyó felületén telepedtek le. Kipróbálhat valamilyen duguláselhárító vegyszert is, vagy egy dugattyút, de van néhány házi praktika is, ami pont annyira hatásos lesz és pénzbe sem kerül majd.

Dugulás megelőzése

Dugulás megelőzése

Keverjen össze egy csésze  szódabikarbónát egy csésze ecettel egy mérőpohárba. Ez azonnal elkezd habzani, ezért ne vesztegesse az időt, azonnal öntse a keveréket a lefolyóba. A habzás segít eltávolítani a csőben felhalmozódott koszt, hajat és szennyeződéseket. Hagyja, hogy a keverék egy órán át a lefolyóban maradjon, vagy akár egy egész éjszakát, ha van erre lehetősége. Ezután meleg vízzel öblítse le. Alternatív megoldásként először öntse a szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntse utána az ecetet. Próbálja ki tehát ezt a hatékony megoldást, hiszen nem is gondolná, hogy ilyen egyszerű hozzávalókból meg lehet oldani ezt a problémát úgy, hogy nem kell pénzt költenie különböző duguláselhárító eszközökre vagy vegyszerekre.