Eldugult a csatornavezeték és nem birkózik meg a feladattal? Hívjon szakembert!

Nem minden dugulás egyforma. Néhány egyszerű és átmeneti, de vannak olyanok is, amelyek a csővezetékben komoly problémát okozhatnak és feladhatják a leckét a vízvezeték-szerelőknek. Íme néhány figyelmeztető jelzés arról, hogy a dugulás bizony szakértői figyelmet igényel.

Mikor érdemes szakemberhez fordulni?

A felszíni és a leeresztő csöveket gyakran egy dugattyúval és egy kis munkával ki lehet tisztítani, azonban, ha megpróbálta a dugattyút, és megtisztította a lefolyót, de még mindig van egy csomó mélyen a csövekben, akkor itt az ideje a szakmai segítséget hívni. A mély dugulásokat eltávolíthatjuk szerszámokkal, mint a csőgörény, vagy a csőszerkezet szétszerelésével. Azonban ezek a megoldások csak akkor lesznek hatásosak, ha a tapasztalt vízvezeték szerelőkre bízza a munkát. Ha nem tudja, hogy mit kell csinálni egy csőgörénnyel,  akkor például könnyen károsodhat a cső és nagyobb kárt tehet a rendszerben mint hasznot. A súlyos csőtörés károsíthatja a vízvezetékeket, és általánosságban a padlón vagy a falakon megjelenő szivárgások útján jelentkezik. Ha ezeknek a szivárgásoknak a jeleit észleli, akkor azonnal hívja fel a vízvezeték-szerelőt.

Csatorna dugulás

Csatorna dugulás

Van egy csatornája, ami folyamatosan eldugul? Ha úgy érzi mindig egy lefolyóval küszködik, akkor vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, és kérjen felvilágosítást vagy tanácsot a jövőbeli dugulás megelőzése érdekében vagy igényeljen vizsgálatot hogy kiderüljön mi lehet az állandó probléma forrása. A lefolyó tisztító vegyszerek ténylegesen károsíthatják a csöveket az idő múlásával (és károsak a környezetre nézve is). Ahelyett, hogy újra és újra lemenne a boltba tisztítószerért, hívjon egy vízvezeték-szerelőt egy biztonságosabb és hatékonyabb megoldáshoz, hiszen az eldugult csatornavezeték nem játék és nem érdemes halogatni a problémát, mert akkor az az egészségre is gyakran káros hatással lehet.