Az eldugult WC csésze komoly gondokat is okozhat a háztartásban!

Eldugult WC csésze? Nem probléma. Egy kis gyakorlattal és egy dugattyúval vagy WC-kígyóval még egy újonc is kitisztíthat egy eldugult WC-t, anélkül, hogy felforgatná a fürdőszobát, és rosszabbá tenné a helyzetet. Most megtudhatja, hogyan lehet elkerülni a reggeli háztartási katasztrófát azáltal, hogy gyorsan és megfelelően kitakarítja az eldugult WC csészét.

Tippek a WC csésze tisztántartásához

Az eldugult toalettek körülbelül 90% -ához  csak egy speciális eszközre van szüksége méghozzá egy WC dugattyúhoz. Szerezzen be tehát egy WC dugattyút hosszabbító karimával ami a gumi harang alakú végére csatlakozik. A mellékfogóval ellátott toalett dugattyú úgy lett kialakítva, hogy jobban illeszkedjen a WC-khez, így hatékonyabb a tisztítás is. Akár egy fadarabot is kihúzhatna a csészéből, egy toalett dugattyú segítségével aminek hosszabbító karimája van. A WC-dugattyú a mosdó és a kád duguláselhárításában is nagy segítség lehet. Csak tolja be és ki erőteljesen a dugattyút és legyen elég víz a csészében ahhoz hogy teljesen, lefedje a dugattyút. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor viszont itt az ideje szerelőt hívni.

Eldugult WC csésze

Eldugult WC csésze

A WC-dugattyú illeszkedik a csészéhez és lezárja azt, de minden esetben viseljen gumikesztyűt, mert nem ez a világ legtisztább munkája. Az első dugaszolás gyengébb legyen. Kezdetben az eszköz tele van levegővel. A kemény tolóerő a levegőt a tömítés körül fogja forgatni és a vizet kifelé forgatja majd így mindent eláraszthat a fürdőszobában. Miután eltávozott a levegő, dugaszoljon erőteljesen be- és kifelé. A dugattyú mindkét irányba kényszeríti a vizet, ami hatékonyan meglazítja a legtöbb dugulást. Szükség esetén végezze el ugyanazokat a mozdulatokat 15-20-szor. Legyen türelmes, próbálj meg megtalálni az arany középutat a folyamatos lökések és az alkalmi nyomások között. Végül pedig tartson elegendő vizet a csészében, hogy a WC-dugattyút lefedje.