A mosogató dugulásának elhárítása házilag

A mosogató valószínűleg otthonában az egyik leggyakrabban használt készülék, de a karbantartást sokan elhanyagolják. Ha nem rendszeres időközönként végez alapos tisztítást , akkor a mosogatóban baktériumok, gomba, és szagok is lerakódnak, és ezek még a mosogató élettartamát is lerövidíthetik. A dugulás elhárításával rengeteg pénzt spórolhat meg, hiszen nem kell költenie duguláselhárítóra.

A szódabikarbóna is csodákra képes

Összességében a mosogató mindenki számára a legkevésbé kedvelt konyhai feladatok gyors elvégzését teszi lehetővé, ezért fontos, hogy jól bánjon a mosogatójával. Most megismerheti, hogy hogyan háríthatja el a dugulást otthon szódabikarbóna és ecet segítségével. Először távolítsa el a mosogató alsó állványát. Ha az állványt eltávolítottuk, szedjünk ki kézzel, szivaccsal vagy ecsettel minden apró vagy nagy élelmiszer-darabkát. Ezután vegye le a szűrőt a mosogató aljáról, és tisztítsa meg azt mosogatókagylóban. Most vigyen egy rongyot vagy szivacsot, amelyet fehér vagy tisztító ecettel áztat át, és törölje le az ajtó tömítését. Töltse fel a mosogató edényét egy csésze vagy két csésze ecettel, majd helyezze a felső polcra. Ha a mosogató többi része üres, indítson el egy ciklust.

Mosogató dugulás

Mosogató dugulás

Az ecet természetesen távolítja el a szagokat, és segít feloldani a régi ásványi lerakódásokat, amelyek felépültek, és megtisztít minden olyan zsírt, amely a vízvezetékben eltömődéshez vezethet. Miután a ciklus befejeződött, további ételrészecskéket tud felszívni egy csésze szódabikarbóna hozzáadásával, amely kissé csiszoló hatású. Tegye a szódabikarbónát az alsó polcra és indítson el egy rövid ciklust. Miután a ciklus befejeződött, a mosogató belsejének teljesen tisztának és szagmentesnek kell lennie. Ha a mosogató még mindig nem teljesen tiszta, érdemes megfontolni egy fehérítős ciklust, bár ez nem ajánlott a rozsdamentes acélból készült mosogatókhoz, mert károsíthatja az alkatrészeket és a felületüket.