A konyhai dugulás okozói

Sajnos a konyhai dugulás az egyik leggyakrabban megjelenő dugulás és a legnehezebben kezelhető is, hiszen a mosogatókagyló kisebb méretű mint a többi lefolyó, ezért ehhez nehezebb hozzáférni. A konyhai dugulást számos tényező okozhatja, amelyek között első helyen állnak a zsírok, az olajok és az ételmaradékok, amelyek mosogatás során a lefolyóba kerülhetnek.

A tojáshéjak, a kávézacc és a haj is dugulást okoz a konyhában

A zsír megkeményedik, miközben lehűl, és a vízvezeték csövek belsejébe rakódik le. Ahelyett, hogy zsírt vagy étolajat engedne le a konyhai lefolyón, öntse inkább egy alumínium fóliával bevont kádra vagy tartályra, majd egyszerűen dobja el a fóliát és zsírt a szemétbe, miután megszilárdult. A burgonya pucolása után dobja ki a héját a szemetesbe, mivel a legtöbb lefolyó nem képes a darabkák darabolására a vastag textúra miatt. Ezek mellett a tészta, a kenyér és a liszt is gondokat okozhat. Bár mindezek az élelmiszerek puhák,  vízzel kombinálva ragacsos, gumiszerű masszává válnak. Ne engedje le a lisztet a lefolyóba, és tartsa szem előtt, hogy a tészta a lefolyóban  súlyos dugulást okozhat.

Konyhai dugulás

Konyhai dugulás

Míg a kávézaccok és a tojáshéjak önmagukban nem olyan nagyok, a probléma akkor merül fel, ha más törmelékhez ragadnak a finom textúrájuk miatt. Idővel masszív dugulás alakulhat ki a vízelvezető csőben. Ehelyett dobja el ezeket a maradékokat a szemetesbe. A haj is komoly fejfájást okozhat ha dugulásra kerül a sor. De miért lenne a haj a mosogatóban? Meglepődne. Vannak, akik kicsi háziállatokat fürdetnek a mosogatókagylóban és az emberek (különösen a nők) a kuka helyett a lefolyóba dobják a felgyülemlett hajcsomókat. Ne csinálja ezt, és a háziállatokat is inkább kint fürdesse. A haj az egyik legrosszabb elkövető, amikor a dugulásokról van szó, bár általában a zuhanyzóban okoz több problémát. Ha odafigyel ezekre a dolgokra, akkor sosem kell amiatt aggódnia, hogy dugulás lesz a konyhájában.