A dugulást érdemes megelőzni!

A lefolyók mindig úgy tűnik, hogy a lehető legrosszabb pillanatban dugulnak el, például akkor ha egy éjszakai vendége vagy egy nagy partija van. És bár lehet, hogy nem tudja megállítani a dugulást, mégis lépéseket tehet annak érdekében, hogy megakadályozza a makacs dugulást és ezzel elkerülje a kellemetlen szagokat. A továbbiakban erről olvashat tippeket.

Megelőzési módok és ötletek

Ha évente vagy kétszer eldugult a szennyvízcsatornája, akkor ne csak a tisztításra gondoljon. A legtöbb szennyvízcsatorna szolgáltató vállalat alaposan át tudja vizsgálni a vezetékeket, ezért érdemes ilyenkor szakemberhez fordulni, hogyha meg szeretné előzni a dugulást. Egy vizsgálat általában magába foglalja a kamerák leeresztését a csatornába vizuális ellenőrzés céljából. Az ismétlődő probléma mögött lehet egy fa gyökere, amely bekerül a csövekbe, részben összeomlott csövekbe és itt komoly dugulást eredményez. Érdemes pénzt áldozni arra, hogy megtudja az okot ami a probléma mögött áll, hiszen így jobban oda tud majd figyelni a megelőzésre. Ha a mosógép lefolyója soha nem volt még eldugulva, akkor ön szerencsésnek mondhatja magát. A szalagok, a szövetek, az arcszőrzet és az alkalmi zoknik darabjai is befedhetik a mosógép csatorna tömlőjét és bajt okozhatnak a lefolyóban, ennek a megelőzésére is oda kell figyelni.

Dugulás

Dugulás

Függetlenül attól, hogy a haj, a zsír vagy az élelmiszer, valamilyen szerves anyag okozza a legtöbb dugulást. Szerencsére van egy fajta baktérium, amely lebontja a szerves anyagot a csatornádban. Adja hozzá a baktériumot a lefolyókhoz, és ez el fogja fogyasztani a szerves anyagokat, ami segít megelőzni az eldugulást. A tisztító baktériumokat granulált vagy folyékony formában is beszerezheti. A bakteriális tisztítószer nem okoz korróziót, így nem károsítja a csöveket, és a baktériumok nem zavarják a szeptikus rendszert sem. Kövesse a csomagban található utasításokat. Adja hozzá a baktériumokat a csatornához és meglátja, csodát fognak művelni.