A dugulás egészségügyi hatásai az emberi szervezetre

Egy eldugult lefolyót nehéz kezelni. Ha a dugulás több csővezeték szivárgását okozza, ez vízkárosodáshoz vezethet, ami megsemmisítheti akár a teljes csatornarendszert is. Eltekintve ezektől és sok más anyagi kockázattól és kellemetlenségtől, az eldugult csatornavezeték az egészségre is káros hatással lehet, főleg a szennyvíz és a különböző lerakódások miatt.

Kellemetlen szagok és egészségügyi problémák

Az eldugult csatorna vezeték irritálhatja vagy kihasználhatja az olyan meglévő egészségügyi problémákat, amelyek már megvannak. Például az asztmában szenvedőknek gyakrabban jelentkezhetnek az asztmás rohamok, ha egy eldugult szennyvízcsatorna közelében tartózkodnak. Ez irritációt okozhat azok számára, akik érzékenyek az allergiára. A szennyvíz kezelése bőrirritációt okozhat, és súlyos lehet azok számára, akiknek érzékeny bőrproblémái vannak. Miután a szennyezett víz hosszú ideig van a  vezetékben egy eldugult cső miatt, a szennyeződés romlik. Az eldugult WC-csatornát a legnehezebb elviselni, mivel a csatorna több fajta baktérium tenyész-helye, ami betegségekhez vezethet. Még a szennyezett víz is veszélyessé válhat, ha stagnál a vízcsövekben. A baktériumok, mint például a Legionella, növekedni kezd, amikor a víz tétlen állapotában van. Ez mellkasi fájdalmat, köhögést, légszomjat és emésztőrendszeri betegségeket is okozhatnak.

Kellemetlen szagok

Kellemetlen szagok

Nem titok, hogy egy eldugult szennyvízcsatorna kellemetlen szagokat okoz, és ez a tényező önmagában is különböző egészségügyi problémákat vethet fel. Még akkor is, ha maga a szag nem mérgező, a szagnak való kitettség stresszes lehet, ami egyes személyek esetében aggodalomra adhat okot, főleg akkor, ha vendégeket várunk a lakásba. Ez olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság és az ingerlékenység. A probléma csak idővel romlik, ezért a legjobb megoldás ha még idejében szakemberhez fordul, akkor megoldja ezt a kellemetlen és egyben veszélyes problémát.